Over mij

In 2008 overleed plotseling en onverwachts mijn broer. Ik was toen twintig jaar en mijn wereld werd voor mijn gevoel overhoop gegooid. Met sommige mensen kon ik er goed over praten en met andere mensen juist helemaal niet. Ik weet ook nog dat ik het heel ingewikkeld vond om mijn ouders te zien huilen.
Mijn zus en ik kregen gelukkig hele goede begeleiding na het overlijden van onze broer. Toen al inspireerde dit mij om zelf uiteindelijk ook als rouwbegeleider te gaan werken.

In de afgelopen tien jaar heb ik veel werkervaring opgedaan. Met name als cliëntondersteuner voor mensen met een beperking. In mijn werk als cliëntondersteuner kom ik bijna dagelijks in aanraking met verliessituaties. Mensen die een belangrijke persoon verliezen door overlijden, kinderen waarvan de ouders gaan scheiden, en mensen die hun huis, hun baan, hun gezondheid of een lichaamsfunctie kwijtraken. Maar ook ouders die een kindje krijgen met een beperking waardoor de toekomstverwachting anders wordt dan gehoopt, of partners die ongewild kinderloos zijn. 

Om mijn cliënten nog beter te kunnen ondersteunen in verliessituaties, en om mijn eigen praktijk te beginnen, heb ik de opleiding tot rouwbegeleider gevolgd bij Buro Nazorg in Zwolle. Deze opleiding heb ik in 2018 met succes afgerond waarna Onder de vleugels als praktijk is geopend.

Het is mijn missie om ruimte te maken voor rouw. Want ieder verlies is anders en ik weet uit ervaring hoe heftig dit kan voelen en hoe moeilijk het soms is om de draad weer op te pakken. Wat ik graag wil zijn is een luisterend oor en een wegwijzer in de wereld van rouw. Ik wil een veilige sfeer bieden waarbinnen mensen van alle leeftijden en met alle achtergronden hun eigen verhaal mogen vertellen en ik hen kan ondersteunen in hun proces. Dit kan door middel van gesprekken maar ook met werkmappen, spellen en andere creatieve werkvormen. In het geval van kinderen en jongeren betrek ik de ouder(s) zoveel mogelijk bij het proces. Immers, zij zijn het échte vangnet van het kind. Uiteindelijk werken we samen toe naar een situatie waarin mijn hulp niet meer nodig is.

Kwaliteit
Mijn opleidingsachtergrond is Hbo Sociale Studies (maatschappelijk werk en dienstverlening). Na mijn afstuderen in 2009 heb ik jarenlange ervaring opgebouwd als cliëntondersteuner voor mensen met en zonder beperking, en hun netwerk. Sinds juli 2018 ben ik gecertificeerd rouwbegeleider.
Ik ben aangesloten bij SKJ (Stichting Kwaliteitskader Jeugd); het beroepsregister voor professionals werkzaam in de jeugdsector.